Η Λ.Δ. της Κίνας έχει καταστεί ο μεγαλύτερος εξαγωγέας-χορηγός εμβολίων και ιατρικού-υγειονομικού εξοπλισμού κατά του κορωνοϊού  στον κόσμο.

Η Κίνα έχει παράσχει περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον COVID σε περισσότερες από 120 χώρες και διεθνείς οργανισμούς από τις 26 Δεκεμβρίου, και έγινε ο μεγαλύτερος χορηγός εμβολίων μεταξύ όλων των χωρών, δήλωσε την Πέμπτη ο Κινεζικός Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι.

Επιπλέον, μέχρι τώρα, η Κίνα έχει παράσχει περίπου 372 δισεκατομμύρια μάσκες, πάνω από 4,2 δισεκατομμύρια προστατευτικές στολές και πάνω από 8,4 δισεκατομμύρια διαγνωστικά τεστ στη διεθνή κοινότητα.

«Ένα στα δύο εμβόλια κατά του COVID που χορηγούνται σε όλο τον κόσμο παρασκευάζεται στην Κίνα. Για πολλές χώρες, ειδικά τις αναπτυσσόμενες χώρες, η πρώτη παρτίδα εμβολίων και η πλειονότητα των εμβολίων που έχουν λάβει προήλθε από την Κίνα», είπε ο Κινέζος Υπουργός, προσθέτοντας ότι αυτό είναι που ξεχωρίζει την Κίνα από ορισμένες χώρες, οι οποίες αρέσκονται να δίνουν μόνο κενές υποσχέσεις.

Πριν από λίγο καιρό, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ανακοίνωσε ότι η Κίνα θα παράσχει άλλο 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων για τον COVID στην Αφρική, εκ των οποίων τα 600 εκατομμύρια ως δωρεά. Αυτό θα βοηθήσει τις αφρικανικές χώρες να επιτύχουν τον στόχο που έθεσε η Αφρικανική Ένωση για τον εμβολιασμό του 60% του αφρικανικού πληθυσμού έως το 2022.

Η Κίνα θα δωρίσει επιπλέον 150 εκατομμύρια δόσεις στις χώρες του ASEAN. Η Κίνα υποστηρίζει κινεζικές εταιρείες στη μεταφορά τεχνολογιών στις αναπτυσσόμενες χώρες και έχει ξεκινήσει την κοινή παραγωγή εμβολίων με 20 χώρες.

«Η Κίνα δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά για εγωιστικό γεωπολιτικό συμφέρον και η Κίνα δεν έβαλε καθόλου πολιτικές δεσμεύσεις σε αυτές τις ενέργειες. Αντίθετα, λαμβάνουμε συγκεκριμένες ενέργειες για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση ενός μεγάλου τείχους ανοσοποίησης για την υγεία όλων και μιαν ασπίδα υγείας για τις αναπτυσσόμενες χώρες», είπε.

Βλ.

China has become the biggest provider of outbound vaccines among all countries: Chinese FM

&

Πρωτοχρονιάτικη ομιλία του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ για το 2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην παραλείψετε να δείτε