Πηγή:

Καταγγελία για το νέο κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στις 16 Δεκέμβρη η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζήτησε για μια ακόμα φορά το θέμα της Κούβας και των δήθεν παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υιοθέτησε και πάλι ένα κατάπτυστο ψήφισμα, που έσπευσαν να ψηφίσουν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης. Τα επιχειρήματα που αναφέρονται είναι τα γνωστά περί «παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «αντιφρονούντες που διώκονται» κ.ά.

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης καταγγέλλει και καταδικάζει τις προσπάθειες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ανατροπή της κουβανικής κυβέρνησης και της σοσιαλιστικής τάξης στην Κούβα και στέκεται στο πλάι του κουβανικού λαού, που είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του.

Παραθέτουμε μερικά σημαντικά στοιχεία που δείχνουν το ποιόν των «αντιφρονούντων» που στηρίζουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

– Η υποτιθέμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιας ομάδας πολιτών, που δεν είναι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα και δεν εκπροσωπούν την πλειοψηφία του πληθυσμού της Κούβας, χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να υποστηρίξει τη συζήτηση.

– Πρόκειται για πρόσωπα που εκπροσωπούν ανοιχτά τα συμφέροντα της πολιτικής της κυβέρνησης των ΗΠΑ απέναντι στην Κούβα. Σύμφωνα με δημόσια στοιχεία, τις τελευταίες δύο δεκαετίες η Ουάσιγκτον έχει ξοδέψει σχεδόν 250 εκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα για την οργάνωση επιθέσεων και ανατρεπτικών δράσεων κατά της Κούβας.

– Η Κούβα είναι ο στόχος ενός σεναρίου για ένα ήπιο πραξικόπημα. Πράκτορες στην υπηρεσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ εξυπηρετούν αυτόν το σκοπό προωθώντας σχέδια για τη δημιουργία αντιπαράθεσης μεταξύ του πληθυσμού και της κουβανικής κυβέρνησης.

– Ο κύριος στόχος των ενεργειών τους είναι να «επιφέρει αλλαγή καθεστώτος στην Κούβα». να υποσκάψει την εσωτερική τάξη και να αποσταθεροποιήσει τη χώρα με κάθε κόστος.

– Οι κουβανικές αρχές κατήγγειλαν δημόσια ότι ορισμένα από αυτά τα άτομα είναι μισθοφόροι, έμμισθοι πράκτορες στην υπηρεσία μιας ξένης δύναμης. Αυτό είναι έγκλημα στην Κούβα και σε πολλά κράτη στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών χωρών.

– Έχει επίσης αποδειχθεί ότι ένας από αυτούς τους μισθοφόρους έχει αυτοτραυματιστεί για να για να προσποιηθεί παραβίαση των δικαιωμάτων του.

– Μερικοί από αυτούς έχουν επίσης ζητήσει ανοιχτά για στρατιωτική επέμβαση στην Κούβα και για ενίσχυση των μέτρων αποκλεισμού της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατά του νησιού, ακόμη και εν μέσω της πανδημίας, γνωρίζοντας τις τρομερές επιπτώσεις του στην καθημερινή ζωή του κουβανικού λαού.

– Είναι πλατιά γνωστό ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποιεί συχνά άτομα με μακρά ιστορία εγκληματικότητας και βίαιης συμπεριφοράς για να προκαλέσει χαοτική κατάσταση, να δημιουργήσει μια αφήγηση βίας και καταστολής, που υποστηρίζεται από ένα καλά χρηματοδοτούμενο και διαρθρωμένο δίκτυο μέσων ενημέρωσης για να εφαρμόσει την ανατρεπτική πολιτική της κατά της Κούβας. Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης δεν κρύβουν τη συνενοχή τους. Οι κουβανικές αρχές έχουν δημοσιοποιήσει επαρκή στοιχεία σχετικά με αυτό.

– Η Κούβα αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων σε τρεις από τις έξι τελευταίες συνόδους της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι η μόνη χώρα στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική που έχει συζητηθεί τόσο πολύ αυτή την περίοδο. Αυτό δείχνει πόσο στοχευμένα χρησιμοποιείται το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα δείχνει τα διπλά μέτρα και τα δύο μέτρα και σταθμά όσων το χρησιμοποιούν για να εξυπηρετήσουν τους πολιτικούς τους στόχους.

– Αυτοί που συνέταξαν και ψήφισαν τα τελευταία ψηφίσματα για την Κούβα δεν είχαν ούτε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να αναφερθούν στον αντίκτυπο του εγκληματικού οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για περισσότερες από έξι δεκαετίες, και έχει ενταθεί προμελετημένα σε γενοκτονικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

– Εάν οι ευρωβουλευτές που προώθησαν αυτόν το νέο αντικουβανικό ελιγμό ενδιαφέρονταν πραγματικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα του κουβανικού λαού, θα κατήγγειλαν πρώτα την κατάφωρη και συστηματική παραβίαση που αντιπροσωπεύει η εφαρμογή του αποκλεισμού.

– Οι εξωεδαφικές του επιπτώσεις έχουν επίσης τεράστιο αντίκτυπο για τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών εταιρειών και πολιτών τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

– Είναι περίεργη σύμπτωση ότι αυτή η συζήτηση διεξάγεται τη στιγμή που οι Αμερικανοί γερουσιαστές Marco Rubio και Bob Menendez, γνωστοί για τις αντικουβανικές επιθέσεις και πρωτοβουλίες τους, στέλνουν επιστολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας ζητώντας τον τερματισμό της Συμφωνίας Πολιτικού Διαλόγου και Συνεργασίας μεταξύ της Κούβας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της.

– Η σημερινή κατάσταση στην Κούβα χαρακτηρίζεται από δύο πανδημίες: τον COVID 19 και τον αποκλεισμό, που επίσης προκαλεί ασφυξία και σκοτώνει.

– Παρόλα αυτά, και με τους λιγοστούς πόρους που διαθέτει η χώρα, η Κούβα μπόρεσε να παραγάγει τα δικά της εμβόλια, χάρη στα οποία το 90% του πληθυσμού μας έχει ήδη εμβολιαστεί. Η Κούβα έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που εμβολίασε βρέφη ηλικίας άνω των δύο ετών πριν από λίγο καιρό. Αυτή και πολλές άλλες πραγματικότητες είναι που θα έπρεπε να εκτεθούν σε μια συζήτηση για την Κούβα.

Ποιοι είναι λοιπόν οι άνθρωποι που για τη δήθεν παραβίαση των δικαιωμάτων τους ανησυχεί το Ευρωκοινοβούλιο;

José Daniel Ferrer :

  • Είναι πληρωμένος πράκτορας στην υπηρεσία των ΗΠΑ. Ο ίδιος ο Ferrer έχει αναγνωρίσει ότι λαμβάνει χρηματοδότηση από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του Cuban American National Foundation (Κουβανοαμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα), το οποίο με τη σειρά του χρηματοδοτείται από το Λευκό Οίκο.
  • Έχει ποινικό μητρώο που χρονολογείται από το 1993 -πολύ πριν ξεκινήσει τη μισθοφορική του δραστηριότητα- για παραβάσεις της δημόσιας τάξης και σωματικές βίαιες επιθέσεις σε άλλους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών.
  • Μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://www.youtube.com/watch?v=z4iOwLeJc

μπορείτε να δείτε πώς αυτοτραυματίστηκε για να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα του οποίου τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν παραβιαστεί.

Yunior García Aguilera:

  • Ένας θεατρικός συγγραφέας του οποίου τα κριτικά έργα δεν λογοκρίθηκαν ποτέ στην Κούβα και που δεν εκδιώχθηκε ποτέ από τον τόπο εργασίας του.
  • Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας που έπληξε σοβαρά τους καλλιτέχνες σ’ όλο τον κόσμο, η παράξενη κουβανική «δικτατορία» διέθεσε μέρος των λιγοστών πόρων της για να παρέχει επιδόματα σε Κουβανούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου του Yunior García.
  • Μέχρι την οικειοθελή αναχώρησή του από την Κούβα, διατηρήθηκε στη θέση του στο Υπουργείο Πολιτισμού και δεν σταμάτησε να λαμβάνει το επίδομα της κουβανικής κυβέρνησης για καλλιτέχνες καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ούτε τους μήνες της αντικυβερνητικής πολιτικής αναταραχής, όταν δεν έκανε άλλη δουλειά από το να υποσκάπτει τη σοσιαλιστική κοινωνική τάξη της Κούβας.
  • Υπάρχουν στοιχεία για τη συμμετοχή του σε μαθήματα και εργαστήρια στο εξωτερικό, των οποίων ο κύριος στόχος ήταν να τον προετοιμάσουν ως «βασικό παράγοντα» για να επιφέρει «αλλαγή καθεστώτος» στην Κούβα.
  • Ένας πράκτορας της κρατικής ασφάλειας της Κούβας, σε ένα βίντεο που μπορείτε να δείτε μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://youtu.be/qL2uO70bTxc, έδειξε στοιχεία ότι στόχος του Γιούνιορ ήταν να διεισδύσει και να επιδιώξει αντιπαράθεση μεταξύ του κουβανικού λαού και του Στρατού.
  • Υπάρχουν δημόσια στοιχεία για τηλεφωνήματα με το διαβόητο τρομοκράτη Ramón Saúl Sánchez, που αναγνωρίζεται ως τέτοιος από τον αμερικανικό Τύπο.
  • Ο κυνισμός και ο ανήθικος χαρακτήρας του έφτασαν στο αποκορύφωμα όταν το Νοέμβριο κάλεσε σε πορεία, την ώρα που έφτιαχνε τις βαλίτσες του και κανόνιζε την αναχώρησή του για την Ισπανία.

Maykel Castillo Pérez (Osorbo):

  • Πολίτης με ποινικό μητρώο. Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας, της κλοπής, της περιφρόνησης του δικαστηρίου και της επίθεσης. Φέτος κατηγορήθηκε επίσης για τα εγκλήματα της επίθεσης, της παραβίασης της δημόσιας τάξης και της προσπάθειας απόδρασης κρατουμένων, τα οποία διέπραξε στις 4 Απριλίου 2021.

Έχει ζητήσει δημόσια στρατιωτική επέμβαση στην Κούβα και αυστηροποίηση του αποκλεισμού που έχουν επιβληθεί στην Κούβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερα από 60 χρόνια. Μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις αυτές στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=p7lji1oR6ak .

Manuel Otero Alcántara:

  • Έχει μακρά ιστορία προκλήσεων, με την ενθάρρυνση και την υποστήριξη της κας Mara Tekach, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Επιτετραμμένης στην αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα. Μεταξύ των πολιτικών που θαυμάζει είναι μέλη του Κογκρέσου που πίεσαν για την ενίσχυση του γενοκτόνου αποκλεισμού κατά του κουβανικού λαού.
  • Έχει κατηγορηθεί για προκλητικές και προσβλητικές ενέργειες κατά της κουβανικής σημαίας και παραβίαση του άρθρου 16 του νόμου περί εθνικών συμβόλων της Κούβας. Στις 9 Αυγούστου 2019, με το πρόσχημα μιας παράστασης με τίτλο Drapeau (σημαία), τύλιξε τη σημαία της Κούβας στο ημίγυμνο σώμα του για να πραγματοποιεί καθημερινές δραστηριότητες όπως το βούρτσισμα των δοντιών του, το μπάνιο, το να βγαίνει έξω και ακόμη και να αφοδεύει με αυτήν στους ώμους του, ενώ φωτογραφιζόταν.
  • Το Νοέμβριο του 2020, μαζί με άλλα μέλη του λεγόμενου Κινήματος San Isidro, προσποιήθηκε ότι έκανε απεργία πείνας και δίψας, για να απαιτήσει την απελευθέρωση ενός άλλου μέλους του κινήματος, το οποίο καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση για περιφρόνηση του δικαστηρίου. Αν και ισχυρίστηκαν ότι έκαναν απεργία πείνας και δίψας, οι μεταδόσεις τους στο Διαδίκτυο έδειξαν ότι λάμβαναν προμήθειες όπως νερό, μη επεξεργασμένα τρόφιμα, ρύζι, ζάχαρη, φασόλια, μπιζέλια, καφές και σπόρους φιστικιών, καθώς και μπίρα και άλλες προμήθειες.
  • Υπάρχουν στοιχεία για τη μισθοφορική στάση του. Έχει συμβόλαιο με το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, υπεργολάβο σε οργανισμούς με μακρά ιστορία στην εξασφάλιση κεφαλαίων για ανατρεπτικές δράσεις στην Κούβα. Αυτό το ινστιτούτο του πληρώνει περίπου χίλια δολάρια το μήνα για να κάνει ανατρεπτικές δραστηριότητες.
  • Τα ριάλιτι σόου που διοχετεύει στο διαδίκτυο απεικονίζουν τον υπαρξιακό και πολιτιστικό ξεπεσμό της ομάδας του και τη σχέση με τρομοκράτες του Μαϊάμι, που έχουν πραγματοποιήσει βίαιες ενέργειες κατά της Κούβας.
  • Οι ζωντανές μεταδόσεις αυτού του λεγόμενου Κινήματος έχουν χρησιμεύσει, για παράδειγμα, για να προβάλλουν τρομοκράτες όπως ο William González Cabrera, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση ενεργειών κατά εγκαταστάσεων και καταστημάτων στην Κούβα, όπως η απόπειρα εμπρησμού σε καφετέρια, κουρείο και ένα κατάστημα προμηθειών. Ένα άλλο μέλος της ομάδας ρώτησε για ενέργειες που θα πραγματοποιούνταν με βόμβες μολότοφ.

Aymara Nieto:

  • Μέλος των Κυριών στα Λευκά, μιας αντεπαναστατικής ομάδας που υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να διεξάγει δραστηριότητες κατά της κουβανικής κυβέρνησης.
  • Απαιτούν την εφαρμογή σκληρής πολιτικής απέναντι στην Κούβα. Αυτή η ομάδα προτρέπει τις ΗΠΑ να ενισχύσουν τον οικονομικό αποκλεισμό και την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιστρέψει στις κυρώσεις της λεγόμενης Κοινής Θέσης. Είναι φανερό πως αυτά τα άτομα δεν νοιάζονται πραγματικά για τις βλαπτικές επιπτώσεις που θα έχουν τα παραπάνω για τον κουβανικό λαό.
  • Οι εσωτερικές αντιφάσεις αυτής της ομάδας έχουν γίνει γνωστές, κυρίως λόγω της ανισότιμης κατανομής των σημαντικών κεφαλαίων που λαμβάνουν από το εξωτερικό. Για κάθε ενέργεια που πραγματοποιεί, κάθε μέλος της οργάνωσης λαμβάνει χρήματα, είναι μισθωτοί υπάλληλοι της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως φαίνεται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/uZEaWwQpZeo
  • Ο Carlos Serpa Maceira, πράκτορας των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Κούβας, αποκάλυψε μετά από πολλά χρόνια μυστικής εργασίας ως επίσημος εκπρόσωπος των Κυριών στα Λευκά ότι η κύρια οικονομική υποστήριξη αυτής της ομάδας είναι ένα ίδρυμα που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την ηγεσία του τρομοκράτη Santiago Álvarez, ενός από τους υφισταμένους του γνωστού τρομοκράτη και δολοφόνου Luis Posada Carriles.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην παραλείψετε να δείτε