Απ’ το ηρωικό Ντεμπάλτσεβο στην «ειδική επιχείρηση» Ουκρανία…

   19 Φεβρουαρίου του 2015, μετά την αριστοτεχνική τακτική κλοιού στους ουκροφασίστες και την θριαμβευτική νίκη των ανταρτών/πολιτοφυλάκων -με πρωτοπόρους τους μαχητές της ταξιαρχίας «Φάντασμα» [Призрак] και ιδιαίτερα την κομμουνιστική εθελοντική ομάδα εντός της- υψώθηκε το σοβιετικό λάβαρο με το σφυροδρέπανο στο Ντεμπάλτσεβο!

   Οι ένοπλοι αντάρτες ήταν έτοιμοι να απελευθερώσουν την Μαριούπολη και τα Δυτικά παράλια της Αζοφικής, να συνεχίσουν την ακάθεκτη προέλασή τους προς Οδησσό, προς Κίεβο κ.λπ. με τον εχθρό να παραπαίει…    

   Αυτή την εικόνα έτρεμαν και τρέμουν οι ολιγαρχίες του κεφαλαίου στην Ουκρανία, στη Ρωσία και παντού!

   Για αυτό ακριβώς έσπευσαν οι ένοικοι του Κρεμλίνου να «μαζέψουν», να τιθασεύσουν τους αντάρτες. Ο εφιάλτης τους ήταν μια νικηφόρος ένοπλη εξέγερση, αντιιμπεριαλιστική, αντιολιγαρχική, αντιφασιστική με πρωτοπορία τους εργάτες του Ντονμπάς.

   Για αυτό έσπευσαν να τους εγκλωβίσουν στην άθλια «Συμφωνία του Μινσκ», καταδικάζοντάς τους σε 8-ετή αργό θάνατο.

   Για αυτό εξοντώθηκαν με μυστηριώδη και ανεξιχνίαστο τρόπο οι πλέον ριζοσπαστικοί λαοπρόβλητοι ηγέτες/οπλαρχηγοί της εξέγερσης και ιδιαίτερα οι κομμουνιστές/κομμουνιστικής αναφοράς.

   Ήθελαν άλλη μια «παγωμένη» και ελεγχόμενη σύρραξη τσέπης, για να την χρησιμοποιούν στα παζάρια τους.

   Τώρα τους έπιασε ο πόνος για την γενοκτονία του Ντονμπάς;

   Όχι βέβαια. Χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν το λαό του Ντονμπάς όπως και τον λαό της Ρωσίας καθαρά εργαλειακά: σαν πιόνι στη σκακιέρα τους.

   Απλώς οι ολιγάρχες της Ρωσίας τώρα διαπίστωσαν ότι:

  1. Εάν συνεχίσουν τα ενδοτικά παζάρια θα έχουν σύντομα την τύχη του Σαντάμ και του Καντάφι.
  2. Είναι σαφής η υποχώρηση του Ευρωατλαντικού άξονα υπό τις ΗΠΑ στον παγκόσμιο συσχετισμό οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής ισχύος.
  3. Είναι σαφής η άνοδος της Λ.Δ. Κίνας σε αυτό τον συσχετισμό και του υπό αυτήν διαμορφούμενου πόλου.
  4. Η οικονομική ισχύς της Κίνας δεν έχει ακόμα και τα αντίστοιχα πολιτικά-στρατιωτικά κεκτημένα, εκτός από την σαφή υπεροχή της στο πολεμικό ναυτικό και σε ορισμένους άλλους τομείς.
  5. Η νυν Ρωσία, αξιοποιώντας το κεκτημένο από την ΕΣΣΔ πολεμικό οπλοστάσιο και αναπτύσσοντας δρομολογημένα από τότε σχέδια με εναπομείνασα κεκτημένη ταχύτητα/παράδοση, έχει προς το παρόν σαφή ασύμμετρη υπεροχή σε ορισμένα υπερόπλα (υπερηχητικά κ.λπ.).
  6. Η άξεστη πολιτική ΗΠΑ-Ευρωατλαντισμού τους έσπρωξε εκόντες άκοντες στις αγκάλες της Λ.Δ. Κίνας.

   Ακόμα και μια ταχύτατη νίκη στην Ουκρανία, δεν θα λύσει το πρόβλημα της επόμενης ημέρας για τους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και όλου του μετασοβιετικού χώρου από τα αδιέξοδα της αστικής αντεπανάστασης/κεφαλαιοκρατικής παλινόρθωσης.

   Χωρίς την οικονομική ισχύ της Κίνας, η νυν Ρωσία είναι αμφίβολο εάν μπορεί να αντέξει σε εμπλοκή σε μακροχρόνια σύρραξη.

   Εκ των πραγμάτων, ο πόλος που σχηματίζεται με άγοντα τον ρόλο της Κίνας, συσπειρώνει τις χώρες που έχουν προκύψει από τις σημαντικότερες πρώιμες σοσιαλιστικές επαναστάσεις του 20ου αι. και τα συνδεόμενα με αυτές αντιιμπεριαλιστικά/αντιαποικιοκρατικά κινήματα.

   Η νυν Ρωσία επ’ ουδενί λόγω δεν είναι η ΕΣΣΔ και δεν πρέπει να συγχέεται με αυτήν. Απαιτείται ταξική εγρήγορση και ξεμπρόστιασμα της αθλιότητας της αντεπανάστασης και της ηγεσίας της.

   Ωστόσο, ακόμα και η νυν αντεπαναστατική Ρωσία με τις εμετικές αντισοβιετικές/αντικομμουνιστικές εξάρσεις της ηγεσίας της, οφείλει την όποια ισχύ της σε κεκτημένα/κατάλοιπα της Οκτωβριανής Επανάστασης και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, οφείλει να επενδύει τις κινήσεις της με αναφορές στην ένδοξη αντιφασιστική νίκη της ΕΣΣΔ και με «αντιναζισμό» κ.λπ.

   ΚΑΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Αυτό είναι ιστορική νομοτέλεια. Κάθε αντίθετη άποψη είναι αντιεπιστημονική, αντιδιαλεκτική και ανιστορική.

   Η πορεία και η έκβαση αυτής της αναμέτρησης θα εξαρτηθεί από τον αναβαθμιζόμενο ρόλο της ανερχόμενης Λ.Δ. Κίνας. Το ίδιο και ο χαρακτήρας του εν εξελίξει παγκοσμίου πολέμου.

   Προς το παρόν, η Κίνα χωρίς το σοβιετικών καταβολών οπλοστάσιο της Ρωσίας κινδυνεύει όσο και η Ρωσία χωρίς την οικονομική ισχύ της Κίνας.

   Στο βαθμό που η κλιμακούμενη μετατόπιση ισχύος τσακίζει φασιστικές δυνάμεις ενώ συντρίβει στρατιωτικές κ.λπ. υποδομές του ΝΑΤΟ και του Ευρωατλαντικού άξονα, αυτό μόνο κέρδος για την  επόμενη ημέρα του επαναστατικού κινήματος μπορεί να αποτελεί.

   Φυσικά, δεν αποκλείεται η αστική τάξη της Ρωσίας «να την κάνει» στην επόμενη στροφή με ιδιοτελή «οφέλη» που ενδέχεται να αποσπάσει ή να νομίζει ότι θα αποσπάσει απ’ τα παζάρια με ΗΠΑ κ.λπ. και να πουλήσει τις όποιες συμμαχίες της.

   Όπως «την κάνει» στη Συρία εδώ και χρόνια, κάνοντας τα στραβά μάτια όποτε το σιωνιστικό μόρφωμα-δολοφόνος πλήττει τη Συρία…

   Όπως έχωσε με παζάρια την Τουρκία του Ερντογκάν ως κατακτητή στη Βόρεια Συρία κάνοντας μπίζνες…κ.ο.κ.

   ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.

   Στο βαθμό και στο μέτρο που εκ των πραγμάτων η σύρραξη δημιουργεί ΕΥΝΟΪΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΚΥΟΦΟΡΕΙ Ο ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΘΕ ΡΗΓΜΑ, ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΥΠΤΕΙ, ΝΗΦΑΛΙΑ, ΜΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ.

   ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ, ΚΑΘΕ ΥΛΙΚΗ & ΗΘΙΚΗ ΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΧΘΡΟΥ, ΚΑΘΕ ΡΩΓΜΗ, ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΡΑΞΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

   Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην παραλείψετε να δείτε