Σημαντικό ορόσημο

13 Μαρτίου 2023

Στις 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα διακομματική συνδιάσκεψη δύο κομμουνιστικών κομμάτων που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, τα οποία έχουν ξεκινήσει την πορεία οργανωτικής ενοποίησης – το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας και το Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα. Στη διάσκεψη συμμετείχαν μέλη των κεντρικών επιτροπών του ΕΚΚ και του ΚΕΚΡ και εκπρόσωποι μιας σειράς περιφερειακών παραρτημάτων.
Πραγματοποιήθηκε μια διεξοδική συντροφική συζήτηση για τις αρχές της ενοποίησης, για το τι φέρνει αντικειμενικά τα δύο μέρη σε μια τέτοια απόφαση και για το τι την περιορίζει και την επιβραδύνει.
Η συνδιάσκεψη έγινε αναμφίβολα ένα σημαντικό ορόσημο για την επίτευξη της ενότητας μεταξύ των κομμουνιστών της Ρωσίας, την εντατικοποίηση των διαδικασιών πρακτικής συνεργασίας μεταξύ του ΕΚΚ και του ΚΕΚΡ σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, καθώς και την προετοιμασία του προγράμματος και των καταστατικών εγγράφων του μελλοντικού ενιαίου κόμματος.
Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική σε συνθήκες ενεργού αντιπαράθεσης των ρωσικών αρχών με τις πραγματικές κομμουνιστικές δυνάμεις της χώρας. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία ψευδο-αντιπολιτευτικών οργανώσεων που χρησιμοποιούν το ένδοξο όνομα των κομμουνιστών στο όνομά τους, με την “άδεια” των αρχών.

Κέντρο Τύπου του ΚΕΚΡ
Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΕΚΚ

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην παραλείψετε να δείτε