ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Την Παρασκευή 28 Απρίλη στην ΑΣΟΕΕ, έπειτα από κάλεσμα συλλογικοτήτων και ανένταχτων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την ίδρυση Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την Ήττα του ΝΑΤΟ.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης εκφωνήθηκε χαιρετισμός εκ μέρους των διοργανωτών, όπου τονίστηκε “η αναγκαιότητα σύστασης κινηματικού εργαλείου, που θα συσπειρώσει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, που αναγνωρίζουν ότι η συντριβή του ΝΑΤΟ αποτελεί προοδευτική εξέλιξη για ολόκληρη την ανθρωπότητα και που επιθυμούν να συμβάλουν στην αναγέννηση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στον τόπο μας”.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους παρευρισκόμενους, που στο σύνολό τους τοποθετήθηκαν θετικά για την πρωτοβουλία.

Παρεμβάσεις έγιναν από τις συλλογικότητες που πήραν την πρωτοβουλία (Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών / Αγωνιστών, Σύλλογος Γιάννης Κορδάτος, Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας, Αντι-ΝΑΤΟ Δράση, Συλλογικότητα Αγώνα για την Επαναστατική Ενοποίηση της Ανθρωπότητας), επίσης από συλλογικότητες που δεν συμμετέχουν στον Αντιιμπεριαλιστικό Συντονισμό αλλά κινούνται σε ανάλογη κατεύθυνση π.χ. Πλατφόρμα Ανεξαρτησίας, ΕΕΚ-Τροτσκιστές, καθώς και από ανένταχτους.

 Κατόπιν πρότασης ομιλητή, κρατήθηκε “ενός λεπτού σιγή για τους ηρωικά πεσόντες Ρώσους, Ουκρανούς και από άλλες χώρες αντιφασίστες μαχητές, που αγωνίζονται με το όπλο στο χέρι κατά του φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου και του ιμπεριαλισμού του ΝΑΤΟ”.

 Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση χαιρετισμού που στάλθηκε από το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Τουρκίας- Λενινιστικό.

 Στο δεύτερο μέρος ανακοινώθηκε η ίδρυση του “Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την Ήττα του ΝΑΤΟ”.

Το σώμα που συγκροτήθηκε, ενέκρινε την πρόταση των διοργανωτών να υποστηριχθεί “η αντιφασιστική – αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών”, την Κυριακή 7 Μαΐου, στις 1.00 μ.μ., από το σταθμό του Μετρό «Ευαγγελισμός» προς την αμερικανική πρεσβεία. Η διαδήλωση οργανώνεται από την “Πρωτοβουλία για την 9η Μάη”.

Επίσης αποφασίστηκε ο Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσει εκδήλωση ανήμερα της 9ης Μάη, όπου “θα αποδοθούν τιμές στους ηρωικούς νεκρούς του αντιφασιστικού – αντιιμπεριαλιστικού αγώνα στην Ουκρανία, ενώ θα διαβαστούν μηνύματα από οργανώσεις Ρώσων και Ουκρανών αγωνιστών”.

Αποφασίστηκε επίσης η οργάνωση της συμμετοχής του Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την Ήττα του ΝΑΤΟ στην αντινατοϊκή διαδήλωση στις 13 Μάη στον Βόλο απέναντι σε νατοϊκή στρατιωτική βάση.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις παραπάνω δράσεις θα ανακοινωθούν στα σχετικά καλέσματα του Συντονισμού.

 Στη συνέχεια το σώμα εξέλεξε μία Συντονιστική Επιτροπή Εργασίας, με 3μηνη διάρκεια, η οποία ανέλαβε το έργο της οργάνωσης των επόμενων δράσεων.

 Ο Συντονισμός απευθύνει κάλεσμα και σε άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες, συλλογικότητες, φορείς και σωματεία που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες, να συμμετέχουν στις δράσεις που θα ανακοινωθούν και να έρθουν σε επικοινωνία με τον Συντονισμό για να αποτελέσουν οργανικό κομμάτι του.

Email: denatosyntonismos@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην παραλείψετε να δείτε