Χαιρετισμοί εκ μέρους Ρωσικών και Ουκρανικών οργανώσεων στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους αντιφασίστες του Ντονμπάς, που οργάνωσε ο Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ, στις 25 Μαΐου 2023 στην Αθήνα.

Την Πέμπτη 25/5 πραγματοποιήθηκε στη Νομική Σχολή της Αθήνας η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αντιφασίστες του Ντονμπάς που έπεσαν πολεμώντας τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Πρόκειται για εκδήλωση του Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την ήττα του ΝΑΤΟ, στον οποίο δραστηριοποιούνται και μέλη του Ομίλου Επαναστατικής Θεωρίας. Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη. Ξεχωριστό στοιχείο, με ιδιαίτερη πολιτική και συναισθηματική σημασία, αποτέλεσαν οι χαιρετισμοί από κόμματα και οργανώσεις της Ουκρανίας και της Ρωσίας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στη ΝΑΤΟϊκη επιπθετικότητα και τον φασισμό. Ακούστηκε η φωνή και οι τοποθετήσεις μαχητών και αγωνιστών από την Ένωση Κομμουνιστών Ουκρανίας που αγωνίζονται στο έδαφος της Ουκρανίας, την Ουκρανική οργάνωση Μποτορμπά, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, τη Κομμουνιστική Εργατική Οργάνωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, και το Εργατικό Μέτωπο του Ντονμπάς, οι οποίες παρατίθενται παρακάτω:

Βίκτορ Τιούλκιν (ΚΕΚΡ): «Τουλάχιστον από το 2014 ο φασισμός σήκωσε κεφάλι στην Ουκρανία»

Νικολάι Μπελοστένι (Εργατικό Μέτωπο Ντονμπάς): «Το Ντονμπάς παλεύει με έναν πραγματικό φασισμό»

Λύδια Γκλάντκαγια (Κομμουνιστική Εργατική Οργάνωση Λουγκάνσκ): «Καπιταλισμός σημαίνει πόλεμος»

Γ. Χοχλόφ (Κομμ. Εργατική Οργάνωση Λουγκάνσκ): Τον πόλεμο εξαπέλυσε το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου

Χαιρετισμός της «Ένωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας», που αγωνίζονται στο έδαφος της Ουκρανίας

“Πριν από 78 χρόνια, ο Κόκκινος Στρατός της Σοβιετικής Ένωσης, με τη συνδρομή των κομμουνιστών και των αντιφασιστών της Ευρώπης, νίκησε το στρατό της χιτλερικής Γερμανίας, και απελευθέρωσε τον κόσμο από το καρκίνωμα του φασισμού, που είχε φέρει ανυπολόγιστες ανθρώπινες και υλικές απώλειες στους λαούς της Σοβιετικής Ένωσης, της Ευρώπης και του κόσμου.

Φαινόταν ότι αυτή η μόλυνση έχει εξαλειφθεί οριστικά: πολλοί από τους εγκληματίες που συμμετείχαν στην εγκαθίδρυση του φασισμού καταδικάστηκαν στο δικαστήριο της Νυρεμβέργης. Προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω υποτροπή του ίδιου του φασισμού, ιδρύθηκε ο ΟΗΕ, η παγκόσμια κοινότητα έκανε κτήμα της την απέχθεια στον φασισμό.

Αλλά το μεγάλο υπερεθνικό ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο (ΥΙΚ) επωφελήθηκε από τη διατήρηση του φασισμού στην Ευρώπη μέχρι τα τρία τέταρτα του περασμένου αιώνα – στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ελλάδα…

Και τώρα οι μεταστάσεις αυτής της πληγής έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται ξανά στον Κόσμο.

Αυτό το διαβόητο ΥΙΚ, χρησιμοποιώντας τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει, στηριζόμενο στην προπαγάνδα του σε βρώμικες ψυχολογικές τεχνικές, διαστρεβλώνει πολλά ιστορικά γεγονότα στο μυαλό των ανθρώπων, η ιστορία ξαναγράφεται, τρομερές έννοιες όπως ο “φασισμός” και ο “ναζισμός” αποκτούν θετικά χαρακτηριστικά, αντικαθιστώντας έννοιες όπως η “δημοκρατία” και η “ανθρωπιά”.

Ως αποτέλεσμα, ολόκληρες οργανώσεις φορέων σοβινιστικών ιδεών έχουν ξεπηδήσει σε πολλές χώρες και αυτά τα αισθήματα λαμβάνουν ολόπλευρη οικονομική, ηθική και πληροφοριακή υποστήριξη από το αμερικανικό ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο.

Όπως έκανε και πριν από σχεδόν 100 χρόνια, το ΥΙΚ εξέθρεψε και πάλι τον φασισμό στο σώμα της Ευρώπης, όπως και τότε το κεφάλαιο χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τα καθεστώτα των μανιασμένων ναζί και τους ωθεί σε όλο και νεότερα εγκλήματα. Και επιβάλλει τη δικτατορία του με τη βοήθειά τους. Και ξεκίνησε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης – με τις βαλτικές δημοκρατίες (Λετονία, Εσθονία και κυρίως Λιθουανία), όπου οι απόγονοι των φασιστών που ήρθαν στην εξουσία άρχισαν να καταστρέφουν τα μνημεία των σοβιετικών στρατιωτών, να μετονομάζουν τους δρόμους, να εγκαθιστούν παντού μνημεία των φασιστικών ανδρείκελων των “αδελφών του δάσους”.

Αυτό είναι τώρα ιδιαίτερα έντονο στην Ουκρανία, όπου πριν από 9 χρόνια έγινε πραξικόπημα και ριζοσπάστες εθνικιστές κατέλαβαν με τη βία την εξουσία.

Ο φασισμός άρχισε να οργιάζει στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας, όπου την Ημέρα της Νίκης, στις 9 Μαΐου, φασίστες νέοι, που γαλουχήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν σε πολωνικά στρατόπεδα εκπαίδευσης, άρχισαν να χτυπούν βετεράνους που είχαν έρθει να καταθέσουν λουλούδια στα μνημεία των πεσόντων σοβιετικών στρατιωτών.

Οι Ουκρανοί ναζί ξεκίνησαν την καταστολή των αντιφρονούντων με την πυρπόληση των κατοίκων του Οίκου των Συνδικάτων στην Οδησσό. Επισήμως 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν τότε, αλλά σχεδόν 200 κάτοικοι της Οδησσού σκοτώθηκαν σε αυτά τα γεγονότα, για τα οποία τα μέσα ενημέρωσης σιωπούν.

Την Ημέρα της Νίκης στο Κίεβο, άνθρωποι με κορδέλες του Αγίου Γεωργίου πιάστηκαν από το ρεύμα των ανθρώπων που πήγαιναν να καταθέσουν λουλούδια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ξυλοκοπήθηκαν μπροστά στα μάτια των υπολοίπων. Έπρεπε απλώς να πολεμήσουμε αυτούς τους κακοποιούς. Αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν κάλυπταν τέτοια γεγονότα.

Τότε οι Ουκρανοί φασίστες που μόλις είχαν έρθει στην εξουσία συνέλαβαν όχι αυτούς που είχαν σκοτώσει και κάψει πολίτες, αλλά αυτούς που είχαν επιζήσει από τη σφαγή και τους κατηγόρησαν για αυτοπυρπόληση!

Εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, η κυβέρνησή τους βομβαρδίζει τις ανυπότακτες περιοχές του Ντονμπάς που αρνήθηκαν να υποταχθούν στους εισβολείς. Τις βομβαρδίζει με πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος. Και κάνοντάς το αυτό, με τη βοήθεια των πληροφοριών που βασίζονται σε πράκτορες, επιλέγουν μέρη όπου συγκεντρώνονται άμαχοι ως “στόχους”.

Εδώ και 10 χρόνια, το Ντονμπάς ζει κάτω από τις συνθήκες τρομοκρατίας πυροβολικού και σαμποτάζ.

Η τρομοκρατία έχει εδραιωθεί και στην υπόλοιπη Ουκρανία. Για παράδειγμα, η άρνηση να αναγνωριστούν ως ήρωες οι εγκληματίες Μπαντέρα, Σουχέβιτς ή οι τιμωροί από τη μεραρχία SS “Γαλικία”, συνεπάγεται ποινικές ευθύνες ή αντίποινα εκ μέρους των “πατριωτών” επί τόπου. Τα στρατεύματα του εσωτερικού μετώπου μαζί με τους αστυνομικούς πηγαίνουν πόρτα-πόρτα και σταματούν στους δρόμους τους άνδρες σε ηλικία επιστράτευσης, τους οδηγούν με τη βία σε σημεία συγκέντρωσης και τους αναγκάζουν να υπογράψουν συμβόλαια επιστράτευσης, ελέγχουν τα τηλέφωνα των πολιτών για συγγενείς στη Ρωσία και τη Λευκορωσία ή για ίχνη επίσκεψης σε “ανεπιθύμητες” ιστοσελίδες και κανάλια. Αν υπάρχουν τέτοια, αυτό συνεπάγεται επίσης κατηγορίες για προδοσία και κατασκοπεία και σκληρά αντίποινα.

Τώρα και η δική γενιά μας κατοίκων της Ουκρανίας έχει νιώσει στο πετσί της τι είναι ο φασισμός.

Αλλά ο φασισμός δεν βγαίνει από το πουθενά, καλλιεργείται, εφαρμόζεται και προπαγανδίζεται, όπως ακριβώς πριν από εκατό χρόνια από τους οικονομικούς κύκλους των ΗΠΑ και της Δυτικής Ευρώπης. Χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται μέσω διαφόρων ιδρυμάτων όπως του Σόρος στις χώρες της Βαλτικής και της Υπερκαυκασίας, προσπαθώντας να υποδαυλίσει τον ριζοσπαστικό εθνικισμό στην Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Ο φασισμός εξάγεται…

Όσο οι χρηματοδότες έχουν κάποια επιρροή στον κόσμο, αυτή η εξαγωγή θα συνεχίσει να εμφανίζεται σε διάφορα μέρη του πλανήτη: Είναι ευκολότερο για τους χρηματοδότες να ληστεύουν άλλα έθνη όταν αυτά τα έθνη αντιμετωπίζουν παρόμοιες κοινωνικές κρίσεις.

Ως παράδειγμα, και πάλι η Ουκρανία, όπου οι ουκρανικές αρχές καταστρέφουν τις ίδιες τους τις πόλεις για να κατηγορήσουν τη Ρωσία και να πουλήσουν στρατηγικές επιχειρήσεις σε “ξένους επενδυτές” για το παραμικρό, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κανείς από το λαό δεν θα τολμήσει να αντιταχθεί, καθώς όσοι το κάνουν θα αντιμετωπιστούν από τους ντόπιους μανιασμένους “πατριώτες” που μετακόμισαν στη Νότια και Ανατολική Ουκρανία από τις δυτικές, φιλοφασιστικές περιοχές της χώρας μας, απόγονοι των “ηρώων του ΟΥΠΑ”. Αυτοί θα το τακτοποιήσουν όπως αυτοί κρίνουν σκόπιμο…

Και θα ήταν λάθος να σκεφτεί κανείς ότι οι χρηματοδότες επιδιώκουν να εμφυσήσουν τον φασισμό μόνο στην Ουκρανία, απλώς δεν έχουν υποκύψει όλες οι χώρες και οι λαοί του κόσμου σε αυτούς μέχρι στιγμής.

Αλλά δεν πρέπει να τρέφει κανείς την ελπίδα ότι “αυτό δεν θα μας αγγίξει” ή ότι “το σπίτι μου έχει πρόβλημα” – αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί και ο ίδιος να βρεθεί στην ίδια κατάσταση με την Ουκρανία.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τα χρυσά λόγια του ιερέα του Αμβούργου Μάρτιν Νήμελερ (Martin Niemöller):

«Όταν οι Ναζί πήραν τους κομμουνιστές, εσιώπησα, δεν ήμουν δα κομμουνιστής.

Όταν έκλεισαν μέσα τους σοσιαλδημοκράτες, εσιώπησα, δεν ήμουν δα σοσιαλδημοκράτης.

Όταν πήραν τους συνδικαλιστές, εσιώπησα, δεν ήμουν δα συνδικαλιστής.

Όταν πήραν εμένα, δεν υπήρχε κανείς πλέον, που να μπορούσε να διαμαρτυρηθεί.»

Δεν υπάρχει διέξοδος από αυτή την κοινωνική ασθένεια παρά μόνο ένα πράγμα: να στερήσουμε από τους καπιταλιστές την εξουσία και τη δυνατότητα να επηρεάζουν την κοινωνία, πράγμα που σημαίνει να αφαιρέσουμε την ίδια την εξουσία και τα ίδια τα κεφάλαια, που έχουν κλαπεί από τους λαούς, και να μεταφέρουμε αυτή την εξουσία και τα κεφάλαια στην τάξη των άμεσων παραγωγών όλων των υλικών πραγμάτων, να εγκαθιδρύσουμε το σοσιαλισμό. Να εγκαθιδρύσουμε τη δικτατορία των παραγωγικών μαζών – τη δικτατορία του προλεταριάτου.

Οι κομμουνιστές της Ένωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας που συνεχίζουν να αγωνίζονται στο έδαφος της Ουκρανίας στέλνουν τους κομμουνιστικούς τους χαιρετισμούς στον Αντιιμπεριαλιστικό Συντονισμό.

Ο φασισμός είναι η εμπροσθοφυλακή του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο είναι η εμπροσθοφυλακή του καπιταλισμού.

Χωρίς την αποδυνάμωση του ιμπεριαλισμού, ο καπιταλισμός δεν μπορεί να καταστραφεί.

Κάτω ο καπιταλισμός!

Ζήτω η σοσιαλιστική επανάσταση!

Ο αγώνας μας είναι σωστός, θα νικήσουμε, η νίκη θα είναι δική μας.”

Χαιρετισμός της ουκρανικής Οργάνωσης «Μποροτμπά»

“Αγαπητοί σύντροφοι και Φίλοι!

Η οργάνωση Borotba σας συγχαίρει για τον εορτασμό της Μεγάλης Νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας!

Την ημέρα αυτή θυμόμαστε τους παππούδες και τους προπαππούδες μας που έδωσαν τη ζωή τους, την ελευθερία και την υγεία τους για χάρη του μέλλοντός μας. Τιμούμε όλους τους ήρωες του Κόκκινου Στρατού που πολέμησαν ενάντια στην φαιά πανούκλα. Θυμόμαστε τους αντάρτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Γιουγκοσλαβίας. Θυμόμαστε τους αντιφασίστες της Ισπανίας και τα μέλη των Διεθνιστικών Μπριγάδων που πολέμησαν κατά του Φράνκο. Αποτίουμε φόρο τιμής στους Έλληνες μαχητές του ΕΛΑΣ καθώς και στους Ιταλούς αντάρτες που πολέμησαν ενάντια στην εξουσία του Μπενίτο Μουσολίνι.

Δυστυχώς, οι λόγοι που οδήγησαν στην εγκαθίδρυση φασιστικών καθεστώτων εξακολουθούν να υφίστανται και σήμερα. Όπως και πριν από 80 χρόνια, τον γόρδιο δεσμό των αντιφάσεων που υπάρχουν στην κοινωνία προσπαθούν να τον κόψουν με τον πόλεμο.

Οι δυτικές εταιρείες και το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο είχαν επί χρόνια εξοπλίσει τον Χίτλερ και είχαν δημιουργήσει έναν ετοιμοπόλεμο στρατό, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν εναντίον του ίδιου του λαού που ένιωθαν να απειλείται: της Σοβιετικής Ένωσης. Τώρα βλέπουμε μια παρόμοια κατάσταση: οι δυτικές πολυεθνικές εταιρείες και το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο εδώ και 9 χρόνια δημιουργούν και υποστηρίζουν με επιμονή έναν στρατό ναζιστών, υποστηρικτών της λευκής υπεροχής, προκειμένου να τον στρέψουν εναντίον της Ρωσίας. Πάνω από 120.000 μαχητές με ισχυρά ιδεολογήματα ως κίνητρα, εμποτισμένοι με ακροδεξιά προπαγάνδα, συγκεντρώθηκαν στα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, έτοιμοι να σκοτώσουν αμάχους στο Ντονμπάς και την Κριμαία, όπως ακριβώς έκαναν οι προκάτοχοί τους το 1941.

Ωστόσο, αυτό δεν επιτράπηκε να συμβεί. Η κύρια δύναμη κρούσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ηττήθηκε.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι αν δεν υπήρχε η παροχή όπλων και χρημάτων από τις χώρες του μπλοκ του ΝΑΤΟ, η ειρήνη θα μπορούσε να είχε έρθει στην Ουκρανία ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Αλλά το αίμα του ουκρανικού και του ρωσικού λαού αποφέρει κέρδη σε πολλά καθάρματα. Γι’ αυτό τα όπλα συνεχίζουν να εισρέουν στην Ουκρανία, οι στρατιώτες της εκπαιδεύονται σε στρατιωτικές βάσεις στη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ισπανία, την Πολωνία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πόλεμος συνεχίζεται.

Σύντροφοι! Αυτή τη μέρα θέλουμε να τιμήσουμε τον Έρνστ Τέλμαν, τον Άρη Βελουχιώτη, τον Μπρούνο Μπουότσι, τον Ζαν Μουλέν και εκατομμύρια άλλους ανθρώπους που πέθαναν στα χέρια του ναζισμού.

Αυτή τη μέρα, θέλουμε να τιμήσουμε τη μνήμη όλων των κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Επίσης, την ημέρα αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αντιφασίστες, που σήμερα συνεχίζουν να πολεμούν την φαιά πανούκλα! Όλους τους συντρόφους από την Ελλάδα και την Ιταλία, που δεν φοβούνται τις συλλήψεις, εμποδίζοντας τις παραδόσεις όπλων στους Ουκρανούς ναζί. Που αγωνίζονται στις γραμμές των αντιφασιστικών δυνάμεων στο Ντονμπάς και στα πεδία της Ουκρανίας.

Έχουμε την τιμή να γινόμαστε μάρτυρες του τέλους της εποχής της αμερικανικής ηγεμονίας και ίσως της αυγής ενός νέου κόσμου! Το ποιος θα είναι αυτός ο κόσμος εξαρτάται μόνο από εμάς. Είτε θα καλυφθεί από την φαιά σκιά του φασισμού είτε ο ήλιος της ελευθερίας θα λάμψει πάνω του, ρίχνοντας τις ακτίνες του σε όλους.

Ζήτω η Ημέρα της Νίκης, σύντροφοι! Όπως τα κατάφεραν οι πρόγονοί μας, έτσι θα τα καταφέρουμε κι εμείς!”

Χαιρετισμός των συντονιστών της Διεθνούς Ταξιαρχίας (Ιντερμπριγάδας) της Επιτροπής της Μόσχας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), Т. Ντεσιάτοβα, С. Τίμοχοφ, Е. Κορτσάγκινα

“ΑΓΑΠΗΤΟΊ ΣΎΝΤΡΟΦΟΙ!

Σήμερα γιορτάζουμε τη Μεγάλη Ημέρα της Νίκης – της Νίκης της Σοβιετικής Ένωσης και όλης της προοδευτικής ανθρωπότητας στον ιερό πόλεμο κατά του φασισμού. Ο φασισμός είναι το μεγαλύτερο κακό που έχει εμφανιστεί στον πλανήτη, και είναι γέννημα του μεγάλου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Χωρίς αυτή την υποστήριξη ο Χίτλερ δεν θα μπορούσε να εξαπολύσει έναν άγριο και τρομερό πόλεμο, δεν θα μπορούσε να υποτάξει ολόκληρη την Ευρώπη και να προελάσει μέσα στη Σοβιετική Ένωση, σταματώντας μόνο στα περίχωρα της Μόσχας. Με μια απίστευτη προσπάθεια πριν από 78 χρόνια, η ΕΣΣΔ και οι σύμμαχοί της κατάφεραν να σταματήσουν αυτό το μίασμα και να σώσουν τον κόσμο από τον φασισμό.

Δυστυχώς, σήμερα βλέπουμε ότι ο κόσμος δεν έχει πάρει το απαραίτητο μάθημα από την ιστορία. Το παγκόσμιο κεφάλαιο, οι ΗΠΑ και οι χώρες του ΝΑΤΟ διοχετεύουν και πάλι ενεργά κεφάλαια και όπλα στην Ουκρανία, προωθώντας τη ναζιστική και φασιστική ιδεολογία στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και σπρώχνοντας τον κόσμο προς έναν νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Στη Γερμανία σήμερα απαγορεύουν τους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης με σοβιετικά σύμβολα, κορδέλες του Αγίου Γεωργίου και άλλα σύμβολα της νίκης, η ρωσοφοβία εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ οι χώρες του ΝΑΤΟ αγνοούν τη φωνή των λαών τους.

Οι κομμουνιστές και οι σοσιαλιστές ήταν πάντα οι βασικοί εχθροί του φασισμού και παραμένουν έτσι μέχρι σήμερα, τα κομμουνιστικά κόμματα απαγορεύονται σε χώρες όπου ο φασισμός έχει ξανασηκώσει κεφάλι, στις χώρες της Βαλτικής, στην Ουκρανία οι κομμουνιστές ήταν οι πρώτοι που απαγορεύτηκαν από τη νέα κυβέρνηση. Οι σύντροφοί μας διώχθηκαν, συνελήφθησαν, βασανίστηκαν. Οι σύντροφοί μας δολοφονήθηκαν στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό, οι σύντροφοί μας πήγαν να υπερασπιστούν το Ντονμπάς το 2014 και συνεχίζουν να πολεμούν και να πεθαίνουν στα μέτωπα, σε μια άνιση μάχη ενάντια στους φασίστες, που υποστηρίζονται γενναιόδωρα από το δυτικό κεφάλαιο. Πρέπει για άλλη μια φορά να κερδίσουμε τη μάχη ενάντια στον παγκόσμιο νεοφιλελευθερισμό και να αποτρέψουμε την εγκαθίδρυση μιας “νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων”- μόνο η διεθνής αλληλεγγύη μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση του φασισμού και να αποφευχθεί ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαία η ενότητά μας και η κατανόηση της απειλής στην αντιπαράθεση με το παγκόσμιο κακό. Οι κομμουνιστές, οι σοσιαλιστές, οι αντιιμπεριαλιστές, οι υγιείς αριστερές δυνάμεις πρέπει για άλλη μια φορά να μπουν στην πρωτοπορία του αγώνα, να

καταστρέψουν τα σχέδια του παγκόσμιου κεφαλαίου και να σταματήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ στο δρόμο τους προς την παγκόσμια κυριαρχία. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας.

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη των κομμουνιστών!

Ζήτω ο σοσιαλισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην παραλείψετε να δείτε