Τα επιτακτικά καθήκοντα των κομμουνιστών σήμερα. Του Δ. Πατέλη.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

00:00:00 Εισαγωγή, αποκοπή πηγών παρασιτισμού των ιμπεριαλιστικών χωρών

00:00:55 Εποπτικοποίηση της ανθρωπότητας ως ενιαίο σώμα. Κλιμάκωση & αποκλιμάκωση της ανισομέρειας. Παγκόσμιας κλίμακας υπερεκμετάλλευση (απομύζηση μονοπωλιακών υπερκερδών), πόλεμοι και επαναστάσεις. Δυνάμεις: παραγωγικές και καταστροφικές. Αποικιοκρατία, νεοαποικιοκρατία. Νίκη και ήττα πρώιμων επαναστάσεων, πρώιμος σοσιαλισμός και αντιιμπεριαλιστικά κινήματα. Πλανητικής κλίμακας μεταβολισμός και «ενοποίηση» στη βάση των Πολυεθνικών-πολυκλαδικών Μονοπωλιακών Ομίλων.

00:03:48 Χαρακτηριστικά αυτής της αντιφατικής διαδικασίας: ο ρόλος του πρώιμου σοσιαλισμού.

00:05:04 Εν τω γεννάσθαι πλανητικός οργανισμός, ανισομερής ανάπτυξη, συνειδησιακή και βιολογική σήψη ιμπεριαλιστικού πυρήνα. 00:06:53 Τεχνολογική βάση του παρασιτισμού της χρηματιστικής ολιγαρχίας του ιμπεριαλισμού. Μεγιστοποίηση της κερδοφορίας-ροές πληροφορίας και κεφαλαίων. Χωροταξία της ανισομέρειας-υπερεκμετάλλευσης. Δίκτυα-χωροδικτύωμα ροών ενέργειας, φυσικών πόρων και προϊόντων.

00:08:00 Διασυνδέσεις & ροές ενέργειας, πρώτων υλών και εμπορευμάτων: Φλέβες και αρτηρίες του εν τω γεννάσθαι πλανητικού οργανισμού.

00:09:20 Εν τω γεννάσθαι ολότητα της ανθρωπότητας, δημιουργικό και καταστροφικό δυναμικό. Διαδίκτυο.

00:10:00 «Νευρικό σύστημα» του εν τω γεννάσθαι πλανητικού οργανισμού, έμβρυα & υποκατάστατα εγκεφάλου & σχεδιοποίησης. Δίκτυα ροών και επεξεργασίας πληροφορίας υπηγμένα στην κερδοφορία του κεφαλαίου. Πρόπλασμα «νευρικού συστήματος» του εν τω γεννάσθαι σώματος (ψυχοσωματικής ενότητας) της ανθρωπότητας ως ολότητας. Έμβρυα «εγκεφάλου» (στοιχεία θετικής και αρνητικής σχεδιοποίησης) και καρκινώματα, τοξικές νεοπλασίες-υποκατάστατα εγκεφάλου (Διακρατικής και πλανητικής εμβέλειας επιτελεία-μηχανισμοί λήψης αποφάσεων της χρηματιστικής ολιγαρχίας του ιμπεριαλισμού).

00:13:48 Το επαναστατικό κίνημα σήμερα δεν μπορεί να αναπτύσσεται ως αφηρημένος “αντικαπιταλισμός”, με το βλέμμα στο παρελθόν, με νοσταλγική αναβίωση, “ανασύνταξη”, αναπαλαίωση κ.λπ. εξιδανικευμένων φάσεων του παρελθόντος, αλλά μόνο ως ο βασικός φορέας του μέλλοντος, της προοπτικής της νίκης. Θετικά, και επιθετικά, ως νομοτελές πρόπλασμα του εγκεφάλου της ενοποιημένης ανθρωπότητας, ως ο εγκέφαλος για την επιβίωση της ανθρωπότητας, ως αναγκαίος νομοτελής όρος της επαναστατικής προοπτικής της ενοποιημένης ανθρωπότητας σε πλανητική κλίμακα.

00:14:16 Σκοποί και καθήκοντα του επαναστατικού καθήκοντος του σήμερα, σε συνθήκες Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου: σχεδιοτέλεια (νομοτελής αναγκαιότητα για σχεδιοποίηση που υπαγορεύεται αντικειμενικά από τον χαρακτήρα της παραγωγής και αναπαραγωγής της ανθρωπότητας) και σχεδιοποίηση (ως συνειδητή ανταπόκριση του υποκειμένου σε αυτή την νομοτελή αναγκαιότητα).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην παραλείψετε να δείτε