Πρόταση στη Δούμα για απαγόρευση του μαρξισμού ως «εκδοχής του σατανισμού»! Του Δ. Πατέλη.

Οι φασίζοντες κύκλοι της ολιγαρχίας του κεφαλαίου της Ρωσίας, δεν περιορίζονται στην θεσμική δοξολογία του φασίστα «φιλοσόφου» Β. Ιλίν και του ημιπαρανοϊκού συνεχιστή του, του αρλουμπολόγου Ντούγκιν…

Στην Κρατική Δούμα υπεβλήθη εισήγηση για την απαγόρευση του μαρξισμού μαζί με τον Κοσέι τον Αθάνατο[i], τους Ουαχαβίτες και τους σατανιστές.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο ξευτιλισμένος γλοιώδης μεθύστακας Γιέλτσιν είχε εισηγηθεί την απαγόρευση ως εξτρεμιστικής της διδασκαλίας περί ταξικής πάλης, δηλαδή του μαρξισμού, του κομμουνισμού, του ΚΚΣΕ και κάθε κομμουνιστικού κόμματος.

Τόσο πολύ ήθελε να διαλαλεί πόσο είναι πλέον «δικός τους, αστός» για τη Δύση, που ούτε η ομοιότητα τέτοιων εκκλήσεων με τις ενέργειες των Ναζί, ούτε το κάψιμο των μαρξιστικών βιβλίων ούτε και η εξόντωση των κομμουνιστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν πτοούσαν στην γλοιώδη δουλοπρέπειά του ενώπιον του ιμπεριαλισμού. Τότε, είχε αγωνιστεί για την υπεράσπιση του κομμουνισμού και κατά την σχετική δίκη ο μεγαλοφυής σοβιετικός φιλόσοφος Βίκτορ Βαζιούλιν.

Τώρα, κατά δήλωσή τους, μοιάζουν να έχουν αλλάξει γνώμη σχετικά με την προθυμία τους να γίνουν «δικοί τους, αστοί», ωστόσο, οι κυρίαρχοι αντισοβιετικοί ακτιβιστές εξακολουθούν να διακατέχονται από ένα ζωώδες μίσος για τον μαρξισμό, την ΕΣΣΔ και τον κομμουνισμό.

Έτσι, χθες στην Κρατική Δούμα συγκεντρώθηκαν «ειδικοί» ώστε να καταθέσουν τον προβληματισμό τους σχετικά με το «τι άλλο πρέπει να τεθεί υπό απαγόρευση;». Συναίνεσαν λοιπόν ότι μαζί με τον Σατανισμό, το κίνημα κατά της τεκνοποίησης (Childfree), τους Πράσινους και τους Ουαχαβίτες, θα πρέπει να απαγορευτούν στη Ρωσία και οι Μαρξιστές.

Ο Ρομάν Σιλαντίεφ, επικεφαλής κάποιου «εργαστηρίου καταστροφολογίας»(!!!) του Κρατικού Πανεπιστημίου Γλωσσολογίας της Μόσχας Maurice Thorez, δήλωσε σύμφωνος, μιας και «Οι σατανιστές άρχισαν να εμφανίζονται απροκάλυπτα μετά τη νίκη των Μπολσεβίκων»! Στη συνέχεια, οι εισηγητής του «εργαστηρίου καταστροφολογίας», προέβη σε σύντομη ιστορική αναδρομή, λέγοντας: «…ευχαριστούμε τις σοβιετικές αρχές για το γεγονός ότι μας προέκυψαν εδώ σατανιστές». Παράλληλα, όσον αφορά το ζήτημα του σατανισμού, ο κ. Σιλαντίεφ ως επαΐων, έδωσε λύση: «πρέπει πρώτα να αναγορευτεί ανεπιθύμητη μία από τις “σατανιστικές” οργανώσεις και “σε οκτώ μήνες” θα έχει αναγορευτεί εξτρεμιστικό ολόκληρο το κίνημα… Αυτό θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στην απαγόρευση πιο επικίνδυνων κινημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ουαχαβιτών και των μαρξιστών», κατέληξε ο εμπειρογνώμονας…

Όσο θα προτάσσονται «λύσεις» στη σύρραξη με κριτήριο τον συμβιβασμό με τον ιμπεριαλισμό, τις διαπραγματεύσεις και τα παζάρια, την «ειρήνευση» με το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, όργανο του άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ (με σκοπό την επάνοδο στον απρόσκοπτο ρόλο του μεταπράτη-μεσάζοντα, του κομπραδόρου του ιμπεριαλισμού), οι ιδεολογικοί/προπαγανδιστιοκοί μηχανισμοί και το πολιτικό προσωπικό της νεοπαγούς άρχουσας τάξης θα αναδεικνύουν την ιδεολογία και πρακτική του εθνικισμού, του φασισμού, ως προληπτικό μέτρο κατά της αντιφασιστικής μαχητικότητας λαού και στρατού, κατά των αναγεννώμενων φιλοσοβιετικών και κομμουνιστικών διαθέσεων σε μαζική κλίμακα.

Ο πιο συνεπής αντιιμπεριαλισμός & αντιφασισμός γίνεται με την ηγεμονία της μαρξιστικής επιστημονικής κοσμοθεώρησης, με τον καθοδηγητικό ρόλο των πραγματικών κομμουνιστικών δυνάμεων.

Η ανάγκη ανάπτυξης ενός ρωμαλέου αντιιμπεριαλιστικού και αντιφασιστικού κινήματος στη Ρωσία και σε όλο τον κόσμο γίνεται όλο και πιο επιτακτική.

Μηδενική ανοχή στον αντισοβιετισμό/αντικομμουνισμό και στην πιο συνεπή ιδεολογικοπολιτική του έκφανση: στον εκφασισμό!

Ζήτω η Παγκόσμια Αντιιμπεριαλιστική Πλατφόρμα (World Anti-imperialist Platform)!

Βλ. σχετικά: В Госдуме предложили запретить марксизм наряду с Кощеем Бессмертным, ваххабитами и сатанистами.

και: Για τη σχέση μεταξύ ιμπεριαλισμού και φασισμού στο Γ΄ΠΠ. Του Δημήτρη Πατέλη.

 

[i] Ο Κοσέι ο Αθάνατος [ρωσ. Кощей Бессмертный] είναι μια μορφή της ρωσικής και γενικότερα της σλαβικής μυθολογίας, των δημωδών αφηγήσεων και του μαγικού παραμυθιού: ένας μοχθηρός γέρος με τρομακτική εμφάνιση που κυνηγάει νεαρές γυναίκες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην παραλείψετε να δείτε