Προσοχή, είναι προβοκάτορες!

Δήλωση της Επιτροπής Νεολαίας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ).

Το παραδοσιακό φεστιβάλ της ελληνικής κομμουνιστικής νεολαίας, ΚΝΕ, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία. Το πρόγραμμα του φόρουμ ήταν γεμάτο από ενδιαφέρουσες και ενημερωτικές πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και έλαβε επάξια θετικές κριτικές από τους ξένους επισκέπτες. Ωστόσο, όπως λέει και η ρωσική παροιμία, υπήρξε ένα κουταλάκι πίσσας που χάλασε το βαρέλι με το μέλι.
Μια συγκεκριμένη ομάδα μισής ντουζίνας τουριστών από τη Ρωσία προσπάθησε να αυτοπαρουσιαστεί ως RKSM(b) – Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας (Μπολσεβίκοι). Στην πραγματικότητα, αυτή η ομάδα αποστατών έχει διαγραφεί από τις τάξεις του ΚΕΚΡ και δεν έχει δικαίωμα να εκπροσωπεί την οργάνωση νεολαίας του κόμματος, την RCSM(b). Αυτοί δεν είναι απλώς αποστάτες, αλλά επιδρομείς που έχουν κλέψει ιστότοπους από το Κόμμα και την Κομσομόλ, έχουν πάρει το δρόμο της σύγκρουσης με το Κόμμα και στην πραγματικότητα βοηθούν το αστικό καθεστώς.
Το Καταστατικό της RKSM(b), το οποίο μπορεί να βρεθεί ακόμη και σήμερα στην κλεμμένη από την Κομσομόλ αποστάτρια πηγή (https://rksmb.org/charter-komsomol/ Το Καταστατικό της RKSM(b) (rksmb.org), λέει: “Η RKSM(b) ασπάζεται τις βασικές προγραμματικές θέσεις του Ρωσικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος εντός του ΚΚΣΕ (ΚΕΚΡ-ΚΚΣΕ) – της πιο συνεπούς επαναστατικής κομμουνιστικής οργάνωσης που δραστηριοποιήθηκε στην πρώην ΕΣΣΔ. Το έργο της RKSM(b) θα πρέπει να συμβάλει στην αύξηση των δυνάμεων του ΚΕΚΡ-ΚΚΣΕ και στην ανανέωσή του”.
Η ομάδα έχει πάρει το δρόμο της ανοιχτής σύγκρουσης με το κόμμα, κλείνοντας την πρόσβαση στον επίσημο ιστότοπό του. Έχουν εγκαταλείψει τόσο την κόκκινη σημαία όσο και τα σύμβολα του ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ, αφήνοντας όλα αυτά τα διακριτικά μόνο για εξωτερική επίδειξη στα διεθνή φόρουμ, τα οποία θέλουν να αποτελέσουν την κύρια μορφή εργασίας τους. Με απλά λόγια, είναι πολιτικοί τουρίστες, που ρίχνουν στάχτη στα μάτια των ξένων συντρόφων και πουλάνε αναμνηστικά.
Δυστυχώς, οι Έλληνες σύντροφοι, παρά την προειδοποίησή μας, έχουν αγκαλιάσει αυτούς τους αποστάτες και τους παρουσιάζουν στο λαό ως τη δήθεν RKSM(b), ενώ η πραγματική οργάνωση νεολαίας του ΚΕΚΡ- η RKSM(b) – δεν αναγνωρίζεται.
Δεν θα θέλαμε να σκεφτούμε ότι οι αποκλίσεις που έχουν προκύψει σε ορισμένες θεωρητικές θέσεις με το ΚΕΚΡ ωθούν τους Έλληνες συντρόφους να υποστηρίξουν τους αποστάτες και τους προβοκάτορες στη Ρωσία. Τέτοια βήματα δεν θα συμβάλουν στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των κομμάτων μας.
Καλούμε όλους τους ξένους συντρόφους να είναι σε επαγρύπνηση – προσοχή, είναι προβοκάτορες!

Ο Επικεφαλής της Επιτροπής Νεολαίας της Κ.Ε. του ΚΕΚΡ
Αλεξέι Πριάχιν.
27 Σεπτεμβρίου 2022.
Λένινγκραντ

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην παραλείψετε να δείτε