Εργαστήριο βιολογικού πολέμου ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στα μέχρι πρότινος κατεχόμενα της Λ. Δ. Λουγκάνσκ;

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης αντιπροσωπίας της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας στο Ντονμπάς, 11.5.2024 βρεθήκαμε σε ένα περίεργο κατεστραμμένο από τις μάχες βιολογικό εργαστήριο στην πόλη Ρουμπέζνοε.

Κρυφά βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ ανακαλύφθηκαν τον Ιούλιο του 2022 στις απελευθερωμένες πόλεις Ρουμπέζνοε και Σεβεροντόνετσκ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (ΛΔΛ). Όπως ανέφεραν πηγές της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔΛ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τα είχαν παγιδεύσει με εκρηκτικά κατά τη διάρκεια της υποχώρησής τους. Για το λόγο αυτό οι Ουκρανοί μαχητές έδωσαν σκληρές μάχες για τα εδάφη αυτά, ωστόσο, υπό την επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. Παρά τις καταστροφές από τις μάχες, στο κτίριο του εργαστηρίου υπάρχει σημαντικός εξοπλισμός που συνοδεύεται από πολλά έγγραφα, βιβλιάρια εθελοντών «νοσηλευομένων» έναντι αμοιβής (πειραματόζωων;) για παρασκευή και κλινικές δοκιμές σκευασμάτων, καθώς και οδηγίες χρήσης για τεχνολογικό εξοπλισμό, αντιδραστήρια κ.λπ. στην ουκρανική, στη ρωσική, στην αγγλική και σε άλλες γλώσσες.

Τέτοιου τύπου εργαστήρια συνιστούν ένα δίκτυο που κυριολεκτικά περικυκλώνει την Ρωσία, την Λ.Δ. Κίνας, την Λ.Δ. Κορέας, το Ιράν κ.λπ. Οι έρευνες αυτών των εργαστηρίων επικεντρώνονται σε δημιουργία και αναπαραγωγή μικροοργανισμών ικανών να πλήξουν πληθυσμιακές ομάδες-στόχους στη βάση του γονιδιώματός τους με όρους βιολογικού και βακτηριολογικού πολέμου…

Για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού, οι άνθρωποι μιας κατεχόμενης χώρας, η μιας χώρας προς κατάκτηση και διάλυση, μπορούν να ανάγονται κατά περίπτωση σε βιολογικό υλικό, πειραματόζωα, «κρέας για τα κανόνια» κ.λπ. Αυτή η πρακτική επενδύεται ιδεολογικά με ποικίλα φασιστικά και ρατσιστικά δόγματα περί «ανώτερων» και «κατώτερων» ανθρώπων, φυλών, εθνών, περί «υπερανθρώπων» και «υπανθρώπων» στο πνεύμα του νιτσεϊσμού/ναζισμού κ.λπ.

Αυτή η ανατριχιαστική εμπειρία μας πείθει περισσότερο για την ανάγκη συντριβής του ιμπεριαλιστικού άξονα από τις δυνάμεις του αντιιμπεριαλισμού και του σοσιαλισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην παραλείψετε να δείτε