Τα σύννεφα του πολέμου έχουν ήδη απλωθεί πάνω από τον πλανήτη για άλλη μια φορά, με το έδαφος της Ουκρανίας να έχει μετατραπεί σε επίκεντρο μιας σύρραξης μεταξύ της ευρωατλαντικής/ευρωνατοϊκής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας των πλουσιότερων κρατών του κόσμου και πρώην αποικιοκρατών (ΗΠΑ, ΕΕ, Ιαπωνία, Καναδάς, Αυστραλία, και λοιποί σύμμαχοι και υποτελείς), εναντίον της Ρωσίας και του λαού του Ντονμπάς, στο έδαφος της Ουκρανίας, μιας σύρραξης η οποία λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις.
Ο πόλεμος που εκτυλίσσεται δεν ξεκίνησε με την έναρξη της «ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» τον Φλεβάρη του 2022. Είναι συνέχεια προηγούμενων πολέμων και επεμβάσεων στη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία, τη Λιβύη και αλλού. Όλοι αυτοί οι πόλεμοι είναι αποτέλεσμα της ίδιας ιμπεριαλιστικής στρατηγικής, μιας στρατηγικής περικύκλωσης της Ρωσίας, της Κίνας, και άλλων μεγάλων χωρών της ευρύτερης περιοχής της Ευρασίας (Ιράν, Ιράκ, Συρία, Β. Κορέα, Βιετνάμ, κοκ) όσο και καθυπόταξης της Λατινικής Αμερικής (Ηρωϊκή αντίσταση των λαών της Κούβας και της Βενεζουέλας) της απομόνωσής τους από πιθανούς συμμάχους και από διεθνείς αγορές μέσω της επιβολής εμπάργκο και κάθε είδους κυρώσεων, προκειμένου να στραγγαλιστούν και να υποταχθούν από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό. Είναι αυτή που δρα ως παγκόσμιος χωροφύλακας απέναντι σε κάθε απόπειρα των λαών για προοδευτικές και ριζοσπαστικές κοινωνικές αλλαγές, στεκόμενη απέναντι στην αυτοδιάθεση των λαών αν συγκρούεται με τα συμφέροντά της. Στρατιωτική αιχμή της συμμαχίας αυτής είναι το ΝΑΤΟ, το οποίο αποτελεί εκείνο τον ιμπεριαλιστικό στρατιωτικό-πολιτικό σχηματισμό που βαρύνεται με ένα αιματοβαμμένο ιστορικό κάθε είδους παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου, ενώ διαθέτει εκατοντάδες στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο. Ο τελικός σκοπός είναι η απόλυτη ηγεμονία του ευρωατλαντικού/ευρωνατοϊκού ιμπεριαλισμού στο σύνολο της υφηλίου, η λεηλάτηση των φυσικών πόρων ολόκληρης της γης, η υπερεκμετάλλευση της φτηνής εργασίας των λαών των χωρών αυτών.
Ο τρέχων πόλεμος στην Ουκρανία προετοιμάστηκε από το ΝΑΤΟ με τη συνεχή του επέκταση στην ανατολική Ευρώπη, με τελική πράξη το οργανωμένο από τις ΗΠΑ νεοναζιστικό πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία, το οποίο εγκαθίδρυσε ένα καθεστώς-μαριονέτα, το οποίο απαγόρευσε τα κομμουνιστικά κόμματα και τα σύμβολα της Αντιφασιστικής Νίκης, ηρωοποιώντας τους συνεργάτες των ναζί, και εξαπολύοντας τους επιγόνους τους ενάντια σε αντιφασίστες, προοδευτικούς, κομμουνιστές, καθώς και τους ρωσικούς πληθυσμούς και άλλες μειονότητες. Η αυτοαποκαλούμενη διεθνής κοινότητα έκλεισε τα μάτια και τα αυτιά της για τους ανθρώπους που αντιμετώπιζαν επί 8 χρόνια τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό στις περιοχές της αν. Ουκρανίας, για αυτούς που βομβαρδίζονταν σε τακτική βάση από την εξοπλισμένη από το ΝΑΤΟ χούντα του Κιέβου, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα που βίωνε ένα καθεστώς νεοναζιστικής τρομοκρατίας και νεοφιλελεύθερης επέλασης του ξένου μονοπωλιακού κεφαλαίου, του ΔΝΤ, κοκ.
Ο σημερινός ρωσο-νατοϊκός πόλεμος διαμόρφωσε ένα ρήγμα στο παγκόσμιο αντι ιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα, ιδιαίτερα σε κάποιες χώρες της Δύσης.
Εμείς απορρίπτουμε την λογική πως στο έδαφος της Ουκρανίας συγκρούονται δύο ιμπεριαλισμοί και πως έχουμε να κάνουμε με έναν άδικο και από τις δύο πλευρές πόλεμο. Αυτή η ανάλυση λειτουργεί ανασταλτικά στην ανάπτυξη ενός μαζικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Ο ελληνικός λαός αρνείται με τα μεγαλύτερα ποσοστά της Ευρώπης την συμμετοχή της χώρας του στον νατοϊκό πόλεμο, αναγνωρίζοντας την ευθύνη του ΝΑΤΟ σαν του συνασπισμού που οδηγεί την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής. Μια τέτοια θέση, επίσης, υποτιμάει τα δρώντα υποκείμενα του αντιφασιστικού-αντι ιμπεριαλιστικού αγώνα, τον λαό του Ντονμπάς και τους κομμουνιστές και αντιφασίστες που πολεμούν με το όπλο στο χέρι των ιμπεριαλισμό και τον φασισμό εδώ και 9 ολόκληρα χρόνια.
Από την άλλη, κάποιες οργανωμένες δυνάμεις και αγωνιστές αναγνωρίζουμε πως με αιχμή του δόρατος το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου το ΝΑΤΟ με ηγέτιδα δύναμη τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό έχει στόχο τον διαμελισμό της Ρωσίας και τον εξανδραποδισμό του ρωσικού λαού και πως η ήττα του ΝΑΤΟ ταυτίζεται με τα συμφέροντα των λαών ολόκληρου του κόσμου.
Λάβαμε πρωτοβουλίες είτε από κοινού είτε αυτόνομα, με σκοπό να αναδείξουμε αυτή την κατεύθυνση και να την ζυμώσουμε μέσα στον εργαζόμενο λαό και την νεολαία. Αναγνωρίζουμε πως μόνο η μετωπική συγκρότηση και η κοινή δράση μπορούν να δυναμώσουν αυτή την πτέρυγα και να συγκροτήσουν ένα μαζικό,δυναμικό και μετωπικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.
Εργαζόμαστε και ζούμε σε συνθήκες ενός καθεστώτος αμερικανοκρατίας. Το φιλοευρωενωσιακό φιλονατοϊκό πολιτικό σύστημα είναι ολόψυχα με τον ευρωνατοϊκό ιμπεριαλισμό και με το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε απέραντη νατοϊκή βάση, στέλνει όπλα, επιβάλει κυρώσεις που τελικά στρέφονται κατά του ίδιου του λαού μας και οξύνουν την ενεργειακή φτώχεια και την εξαθλίωση, σε μια πολιτική εγκληματική για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Η συνεχής παροχή οπλισμού-οικονομικής βοήθειας-πολιτικής υποστήριξης στο φασιστικό καθεστώς του Κιέβου αποτελεί πρόκληση απέναντι στην πλειονότητα του ελληνικού λαού που στέκεται απέναντι στον νατοϊκό πόλεμο.
Το φασιστικό παρακράτος( ΕΛΛΗΝΕΣ-ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-PROPATRIA) παρά τις κάλπικες και δημαγωγικές αντινατοϊκές κορώνες, γνωρίζουμε βαθιά πως ο ρόλος του είναι να ενσωματώσει την λαϊκή οργή και τα αντινατοϊκά αισθήματα του λαού, όπως τα προηγούμενα χρόνια υιοθετούσαν κάλπικη αντιμνημονιακή ρητορική, τη στιγμή που υποστήριζαν τα αντεργατικά και φιλο-ολιγαρχικά μέτρα και την παραμονή στην ΕΕ. Οι φασίστες αποτελούν το πιο βάρβαρο και αντιδραστικό εργαλείο στα χέρια του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατίας για την διάσωση του αστικού πολιτικού συστήματος της Ελλάδας-
Ο λαός μας έχει βιώσει στο πετσί του τι σημαίνει αμερικανικός ιμπεριαλισμός και φασισμός. Ναπάλμ στον Γράμμο, μετεμφυλιακό κράτος της αμερικανοκρατίας, στρατιωτικοφασιστική χούντα, διώξεις και κυνηγητό κάθε δημοκράτη, αντιφασίστα, αντι ιμπεριαλιστική και προοδευτικού ανθρώπου που ήθελε την χώρα του ελεύθερη και ανεξάρτητη. Σαν τμήμα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας του τόπου μας, έχουμε πονέσει και αγωνιστεί κοινά απέναντι στα δεινά που σπέρνει ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός στους λαούς ολόκληρου του πλανήτη, έχουμε αγωνιστεί ξανά απέναντι στους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του αμερικανονατοϊκού άξονα.
Απέναντι στα σύννεφα ενός ολοκληρωτικού Γ’Παγκοσμίο Πολέμου με μοναδικό ιμπεριαλιστικό άξονα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ έχουμε χρέος να οργανωθούμε απέναντι στη συνεργαζόμενη με το ΝΑΤΟ στάση της ντόπιας αστικής τάξης- η οποία δεν μπορεί να δει τα συμφέροντά και την κυριαρχία της αποκομμένα από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό-,των κυβερνήσεών της αλλά και στα διακηρυγμένα μέτωπα που ανοίγει το ΝΑΤΟ απέναντι σε οποιονδήποτε λαό δεν υποτάσσεται στην ληστρική βία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού( Κούβα, Βενεζουέλα, Κίνα, Κορέα κλπ.)
Πάνω σε αυτό το σκεπτικό , θεωρούμε πως το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα του τόπου μας πρέπει να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του και σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι να συμβάλλει στην δημιουργία μιας μαζικής-δυναμικής αντινατοϊκής-αντιιμπεριαλιστικής πτέρυγας μέσα στο λαϊκό κίνημα-. Με στόχο να δυναμώσει την γραμμή της ΗΤΤΑΣ του αμερικανονατοϊκού άξονα από ταξική-αντι ιμπεριαλιστική σκοπιά. Να λάβει πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης στους λαούς που αγωνίζονται απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό. Να λάβει και να στηρίξει πρωτοβουλίες αντινατοϊκής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης απέναντι στην ευρωνατοϊκή πολεμοκάπηλη άρχουσα τάξη και να συμβάλλει στην οικοδόμηση μαζικού-λαϊκού- αντι νατοϊκού κινήματος απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και τα εγχώρια αποκρυσταλλώματά του.
Με βάση τα παραπάνω καλούμε ανοιχτή εκδήλωση για την δημιουργία ενός αντινατοϊκού αντιιμπεριαλιστικού κινηματικού συντονισμού, απευθύνοντας κάλεσμα ενωτικού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα σε κάθε πολιτική ή κοινωνική οργάνωση ή συλλογικότητα, ώστε από κοινού να απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό, στις μαζικές οργανώσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, της νεολαίας, σε όλες τις λαϊκές γειτονιές.
Για να συμβάλλουμε και εμείς από το δικό μας μετερίζι να γίνει πράξη η διαχρονική κραυγή αντίστασης του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: « ΟΛΗ ΜΑΣ Η ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΛΛΟΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ: ΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ».
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΥ ΑΞΟΝΑ- ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην παραλείψετε να δείτε